Multumesc mult, Ioana! Mi se pare super ca iesi asa de tanara, ai toata viata inainte sa gusti libertatea si sa-ti gasesti propriul format in care sa te simti bine. Te mai astept cu drag pe blog! Daca vrei, te poti abona si la newsletter, trimit luni dimineata mereu ce am mai scris in saptamana care tocmai a trecut. Te imbratisez si eu!
Eu fac parte din categoria intai freelancer, apoi angajat. Pot sa spun sincer ca sistemul meu de freelancer era bazat pe haos si neincredere si nu functiona, oricat iubeam(iubesc) liberatatea. Am iesit din acel sistem si mi-am gasit un rol de angajat tip freelancer permanent. Responsabilitate, flexibilitate, autonomie, lucrat din cafenele/ de acasa cam cand vreau eu. Mi-am construit un sistem propriu in sistemul altcuiva si am reusit sa avansez asa. Cred ca acum as fi un freelancer/antreprenor mai responsabil si mai hotarat, chiar daca mai am mult pana departe 🙂
Vizavi de “Să fii liber presupune […]. Să ai o încredere incredibilă în cine ești și ce poți să oferi oamenilor “, din experienta mea so far as zice ca tine mult de a fi consistent in actiuni dar si de “fake it till you make it”. Mie una mi-e greu sa am incredere deplina in mine zi de zi si sa am acelasi entuziasm fara urma de indoiala. In schimb, mi-am creat un sistem bazat pe obiceiuri zilnice si fac tot ce pot sa ma tin de el indiferent de cum ma simt si cum imi ies lucrurile, mai bine sau nu fel de bine ca in zilele bune. Cred ca asa a devenit mai usor sa gasesc un echilibru si sa avansez fara presiunea de a fi top notch in fiecare zi.
Ah, as putea vorbi toata ziua despre asta. Mereu analizez si imi urmaresc progresul stiind ca vreau sa ma-ntorc cu totul la ‘libertate’.
Multumesc pt articol si ma bucur ca te-am gasit, e tare bine sa ma inspir si din experienta altora 🙂 Daca te ajuta cu ceva (si n-ai auzit de el pana acum), eu il citesc pe Taylor de la https://taylorpearson.me/, care are ceva articole folositoare, plus o carte draguta pentru a-ti croi mai usor un drum pe cont propriu.
Multumesc mult, Sorina, ma bucur tare sa aflu ca sunt oameni care au reusit sa-si creeze astfel de sisteme, multumesc si pt Taylor, nu stiam de el. Chiar mi-ar placea sa iesim la o cafea sa povestim, ce zici?
Cu mare drag! Sigur, chiar mi-ar placea si mie. Ma gasesti la adresa de mail din comment sau pe insta sorina.comsa (evit facebook:) )
7 Comments
Cred ca cel mai important la a fi freelancer e sa-ti reconsideri nevoile, sa-ti eficientizezi munca si sa inveti enorm.
Insecuritatea financiara te obliga sa te bazezi pe ce ai deja si nu pe ce ai putea avea. E si asta un fel de predictibilitate penru ca daca esti angajat nu prea te gandesti la sef ca la un freelancer si simtul securitatii e fals, pentru ca daca cineva face o prostie care se propaga poti sa te trezesti fara loc de munca fara sa fi fost vina ta. Si atunci ai rate de platit pentru ca te-ai bazat pe venituri viitoare stabile.
Anyway, spor la treaba.
Da, e doar falsa securitatea cand esti in sistem 🙂
Merci!