Reading Time: 2 minutes

Scriu despre evolutie personala si despre libertate. Scriu in primul rand pentru mine, ca sa-mi dau curaj sa zbor tot mai departe si sa-mi amintesc ca exista in mine o Anca inteleapta si kind.

Imi place sa spun despre mine ca sunt un calator spiritual. Este un mix care imbina cele 2 mari pasiuni ale mele: calatoriile si dezvoltarea personala. De cand ma stiu, m-am intrebat cine sunt si, pe parcurs, am primit si cateva raspunsuri. Sunt fascinata de natura umana, pe care o explorez in fiecare zi.

Ma bucur sa fac experimente si sa ma pun in contexte in care sa accesez stari noi, creative si revelatoare. Merg constant la evenimente si explorez practici care sa ma ajute sa ma cunosc. Iar aici, pe blog, impartasesc insight-urile si descoperirile mele din aceasta calatorie care este despre noi toti.

Calatoresc des, mai mult singura sau insotita de cineva drag. Contactul cu oamenii din culturi variate imi pastreaza vie ideea ca regulile sunt schimbatoare, iar normalitatea nu este un element fix. Pentru mine, calatoriile sunt un mod de iesi din confortul meu, asa ca stau de obicei la localnici sau plec de pe-o zi pe alta doar ca sa respir aer proaspat 🙂

Sunt un life hacker, care a acceptat un timp sa-si conduca viata dupa reguli sociale impuse, pe care nu le intelegeam si care mi-au adus multa confuzie si suferinta. De un timp incoace, imi exprim autenticitatea cu mai mult curaj si accept sa fac doar lucruri pe care le simt. Am zile in care doar ma uit pe geam sau pe pereti si zile in care muncesc pana seara. Starile noastre variaza continuu, asa ca de ce sa ne fortam sa ne potrivim in acelasi frame zilnic?

Comunic cu usurinta, asa ca lucrez in comunicare si vorbesc in public cu mare bucurie.

Valorile mele principale sunt autenticitatea, libertatea, pasiunea, aventura si pacea. Imi creez viata, dar si acest blog, in jurul unor principii simple:

  • Suntem creatori ai vietii noastre, iar asta inseamna a-ti asuma responsabilitatea pentru ce este in viata ta si libertatea de a alege ce vrei sa traiesti.
  • Fiecare este liber sa traiasca viata asa cum crede de cuviinta. Normalitatea sau criteriile pentru succes si fericire sunt notiuni subiective si nicidecum absolute. Nu ai de ce sa traiesti viata pe care altii se asteapta sa o traiesti.
  • Conteaza enorm starea din care faci un anumit lucru si ceea ce iti este disponibil din acea stare. O problema nu poate fi rezolvata de la acelasi nivel la care a fost creata. Asadar, atunci cand te simti prins intr-o situatie negativa, opreste-te si schimba-ti starea.

In viata de zi cu zi sunt trainer – tin cursuri de branding personal despre care poti afla mai multe aici si sunt freelancer (PR si writing). De asemenea, sunt unul dintre initiatorii “Let`s Do It, Romania!“, cea mai mare miscare sociala din Romania.

Pentru idei, revelatii, zambete sau ca sa-mi spui orice-ti trece prin minte, ma gasesti pe LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest sau la anca{.}banita{at}gmail.com

Ma bucur sa ne cunoastem! 🙂

Anca Banita, Owner AncaBanita.com

Leave a Reply