Seara trecuta am simtit ca lucrurile bune conteaza. M-am bucurat sa vad ca oamenii care fac mult bine pentru Romania sunt apreciati si felicitati. Am fost, impreuna cu colegii mei de la “Let`s Do It, Romania!“, la Gala Mediafax. O Gala care si-a propus sa premieze valorile din Romania, sa accentueze binele si sa il puna in lumina reflectoarelor in fata lumii intregi, asa cum merita. Andreea Esca si Lucian Mandruta au fost gazdele evenimentului, desfasurat intr-o sala a Ateneului plina de personalitati din diverse domenii, de la corporate la politic sau media, veniti toti sa aplaude valoarea reala.
Au fost acordate 10 premii si fiecare dintre castigatori mi s-a parut ales cu foarte multa atentie. A fost cu siguranta o misiune dificila pentru cei de la Mediafax, mai ales ca sectiunile au fost destul de generale si foarte ofertante.
Seara a inceput cu un premiu pe care l-am primit chiar noi, cei de la “Let`s Do It, Romania!”, pentru voluntariat in cauze etice si caritabile. A fost o adevarata onoare pentru noi si am urcat pe scena cu foarte mari emotii. Stiam ca trebuie sa spun si cateva cuvinte la care chiar ma gandisem, insa mi s-au cam inmuiat picioarele cand sa ma indrept spre scena, alaturi de Ana si Andrei. Discursul a iesit bine, cursiv, din fericire, pentru ca, de obicei, atunci cand ajung la un microfon, parca se aliniaza toate gandurile si pot transmite un mesaj coerent 🙂 Andreea Esca chiar ne-a spus ca si ea ii atentioneaza constant pe cei care arunca gunoaie din masina, asa ca stie cum ne simtim 🙂 A fost minunat, am simtit multa deschidere si bunavointa din partea tuturor celor din sala. Inregistrarea este aici. Multumim din nou, Mediafax!
Daca ne gandim cu cine ne-am mai aflat pe aceeasi scena, e intr-adevar o onoare. Pentru că a facut din diplomatie o punte intre doua culturi, nu doar o funcţie de promovare a unei tari, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Martin Harris a primit Premiul pentru excelenta in comunicare. Managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a primit Premiul pentru transformarea profesiei intr-o religie. Au urmat fratii Paval, fondatorii Dedeman, care au primit Premiul pentru Antreprenoriat, pentru ca au construit, cu curaj si energie, o afacere de succes, dar si violonistul Alexandru Tomescu, care a primit Premiul pentru promovarea spiritului si culturii romane. Istoricul Lucian Boia a urcat pe scena pentru a primi un premiu pentru exprimare libera, datorita cartii sale, “De ce este Romania altfel?”, in care ne-a spus o multime de lucruri despre noi, si nu doar ce ne-am fi dorit sa auzim.
Un alt premiu binemeritat a fost cel pentru compania Renault, reprezentata de Petru Sorin Guse, pentru competenta dovedita, datorita lansarii marcilor Sandero si Logan si imaginii puternice pe care si-a creat-o compania in ultimii ani. Echipa de la Magurele, care a adus in Romania cel mai puternic laser din lume, a castigat un premiu pentru fortarea limitelor, un premiu frumos si emotionant. Imaginati-va pe scena 6 fizicieni, tinand un discurs! 🙂 Nu in ultimul rand, Dan C. Mihailescu a fost premiat pentru ca a reusit sa ne faca sa redescoperim cartile folosind un canal neasteptat – televizorul. Ultimul premiu al serii a fost acordat Omului anului 2012 – Raed Arafat, aplaudat indelung de toata lumea, la fel de simplu si de sincer precum il stim. Gala s-a incheiat cu un discurs inspirational al lui Lucian Mandruta, care a vorbit despre greutatile prin care trece cineva care vrea sa aduca schimbari pozitive in Romania si ce nevoie de incurajare si sustinere are.
Ce ma bucura cel mai mult, dincolo de premiu, este faptul ca genul acesta de evenimente, in care valorile reale sunt premiate si aplaudate, devin tot mai dese. Intr-o lume in care suntem bombardati de stiri “senzationale”, vedete de carton, stiri incarcate de negativism si violenta, noi toti avem nevoie, chiar daca nu ne dam seama, de incredere si lucruri bune. Iar aceasta nevoie este tot mai pregnanta si vad din ce in ce mai des in ultimul timp cum astfel de oameni cu adevarat importanti pentru tara, adevarate modele, sunt adusi in fata si recunoscuti asa cum merita. E nevoie de mult, mult curaj, sa faci astfel de schimbari pozitive, de multe ori pasi uriasi, atat din punct de vedere mental, dar si in concret, mai ales atunci cand traiesti intr-o mare de scepticism si rautate. Se contureaza, astfel, un trend pentru pozitiv, chiar daca poate doar la nivel timid in acest moment, care imi doresc din suflet sa creasca si sa prinda putere reala. Sa reinvatam treptat sa aratam lumii intregi adevarate repere morale, oameni care inspira in mod autentic, oameni care emotioneaza prin devotament si munca puse in slujba unui vis indraznet si nobil. E important, crucial, sa incurajam oamenii care schimba ceva in Romania si cred ca este datoria minima a fiecaruia dintre noi.
Pentru a oferi cea mai bună experiență folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitivul dvs. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
1 Comment
Interesant acest articol si evenimentul in sine. Foarte frumos