Echilibru / Provocări & experimente

Float Room – Cum m-am relaxat profund intr-un spatiu fara gravitatie

separator
Posted on / by Anca
float room
Reading Time: 4 minutes

Este ca in spatiu! Plutesti fara gravitatie, apa este la temperatura corpului, deci nu o simti, nu auzi niciun sunet, e intuneric total. Nici un simt nu mai este activ, asa ca te poti relaxa foarte mult. Trebuie neaparat sa mergi la Float Room! Cu asa o descriere, prietenul meu, Ciprian, mi-a starnit curiozitatea rapid. Ma vedeam deja intr-o scena tipica Gravity 🙂

Asa ca mi-am facut o programare si am citit cu mare atentie sfaturile de pe pagina lor, inainte sa ajung in apartamentul elegant din zona Parcului Verdi. M-a intampinat Vlad, antreprenorul care si-a dorit sa aduca terapia prin plutire si in Romania. “Am auzit de “floating” din intamplare, cautand moduri de relaxare si stress relief. Am vazut prima oara un Float Center in Asia si am ramas impresionat de concept. Apoi am reusit sa plutesc prima oara, mi-a placut extrem de mult ora, asa ca am decis ca trebuie sa fac cunoscuta terapia si in Bucuresti“.

Vlad m-a primit cu ceai cald si mi-a explicat regulile, apoi m-a condus intr-o camera separata, unde se aflau tancul de plutire si o cabina de dus, cu toate cele necesare. Spatiul era scaldat in lumini de diferite culori, iar tancul era deja pregatit cu apa la temperatura corpului si 500 de kg de sare Epsom, o sare cu proprietati deosebite pentru detoxifiere si relaxare.  Aveam buton de stins lumina, buton de strigat dupa ajutor, puteam lasa capsula inchisa sau deschisa. Totul era la alegerea mea.

Am intrat in capsula minune un pic incordata (prietenul meu imi spusese ca ia timp sa te poti relaxa si stiam ca mintea mea are obiceiul de a controla ea tot), dar foarte increzatoare si dornica sa-i dau toate sansele din lume micutului loc sarat si primitor. Am analizat eu in primele minute toate ungherele, am pus ochii pe butonul de stins lumina, pe cel de alarma, m-am asigurat ca tancul ramane deschis … aveam niste sechele de la un RMN si nu stiam daca o sa accept sa-l inchid de tot.

Plutitul s-a dovedit, insa, extrem de usor. Apa din urechi mi-a dat un pic de furca si am tot crezut ca pot sa evit asta, dar m-am prins ca n-am nicio sansa sa ma relaxez stand cu gatul incordat. Asa ca am renuntat. Bine, fie, apa in urechile mele, ok. Am depasit momentul si m-am putut relaxa mai mult. Dupa un timp, mintea mea chiar mi-a spus ca as putea sa inchid capacul. Mi s-a parut natural si n-au fost mari proteste interne, ceea ce m-a suprins un pic. Dupa 10 minute s-a oprit si muzica, nu se mai auzea niciun sunet, iar eu pluteam, scaldata in lumini multicolore. “Nu vrei sa stingi si lumina?“, mi-a venit dupa alte cateva minute un gand razlet si pus pe sotii. Vlad imi spusese ca, cel putin prima data, pana ma obisnuiesc, ar fi recomandat sa n-o sting. Cu toate astea, am incercat. Si-a mers. Mintea mea a acceptat ideea de a pluti in vid, intr-un intuneric deplin, intr-o liniste totala. Acela a fost momentul in care mi-am dat cu adevarat voie sa plutesc si sa ma relaxez complet.

In urmatoarele 40 de minute, am intrat intr-o stare de meditatie profunda, o stare extraordinar de benefica, de pace si relaxare. Orice gand disparuse de pe cerul mintii mele, exact ca un nor si, chiar daca am incercat sa ma mai gandesc la ceva, n-am reusit. Am plutit pur si simplu, intr-o stare de prezenta pura si nealterata de absolut nicun stimul exterior. Citisem inainte ca unii oameni reusesc sa adoarma in tanc si ma intrebam cum de se poate asa ceva. Ei bine, nu e deloc ciudat. Mai ales ca sarurile in concentratie mare iti ofera o senzatie de imponderabilitate similara cu cea de plutire în spatiu. Sau ca in burta mamei.

Cand muzica s-a reluat, iar eu mi-am revenit, mi-am dat seama ce departe plecasem. Starea de pace deplina m-a insotit si la dus, si in timp ce beam un ceai cald, si in Uber-ul spre casa si in somnul ce a urmat in acea seara. Este o stare absolut unica, pe care v-o recomand cu mare drag, o stare din care se pot naste lucruri noi pentru voi, o stare in care suntem conectati la noi insine. Cu totii ne dorim sa fim in contact cu noi, iar meditatia este o cale extraordinara spre voi, spre interior.

Float Room m-a invatat cateva lucruri despre mine pe care merita sa le impartasesc:

  • Da, ma pot relaxa din prima, profund de tot. Daca o iau treptat, vorbesc cu mine si capat incredere
  • Lipsa stimulilor exteriori este un cadou nepretuit pentru fiecare dintre noi. Sa nu auzi zgomote de pe strada, sa deschizi ochii si sa fie negru complet, sa nu-ti mai simti corpul… este pur si simplu aur. Te scufunzi in tine.
  • Nicio problema nu este prea mare, nicio persoana nu este prea infricosatoare, daca o abordezi cu starea potrivita. Cand eram in acea stare si am inceput sa ma gandesc la ceva ce ma preocupa, mi s-a parut absolut nesemnificativ
  • Meditatia este un instrument exceptional pentru conectarea la sine, iar mintea poate fi imblanzita. Practicata constant, iti aduce o stare de seninatate si calm de neegalat – pe mine m-a insotit si dupa ce am plecat de la Float Room

Cateva beneficii ale terapiei prin plutire:

  • Reduce stress-ul si te ajuta sa te relaxezi profund
  • Reduce durerile cronice, ajuta la depresie si insomnie
  • Doctori si sportivi folosesc terapia prin plutire pentru echilibrul circulator, respirator, digestiv, muscular si hormonal
  • Datorita continutului mare de sare Epsom, corpul se reîmprospăteaza, detoxifică şi echilibrează absorbind magneziul iar pielea rămâne catifelată şi fină mult timp
  • Facilitateaza meditatia si puterea de concentrare

Pentru mine, terapia prin plutire este o solutie perfecta dupa o saptamana agitata, dupa o discutie care ne-a consumat sau dupa o situatie pe care am intors-o pe toate partile, fara vreo rezolvare. Starea pe care am simtit-o este absolut unica si am sa ma intorc la ea constant. Cu totii am visat ca zburam si cu totii am stat protejati 9 luni in pantecul mamei, cum ar fi sa alegem sa traim constient aceste senzatii? Let`s Float!

Related Posts

Leave a Reply

Pin It on Pinterest