Evenimente

Aleg să Aleg – un proiect care previne consumul de droguri în rândul adolescenților

separator
Posted on / by Anca

Mă bucur mult când aflu despre proiecte de educație, mai ales pe teme care sunt încă privite în România cu multă reticență și evitare. Și mă bucur să aflu că un prieten vechi, cunoscut în domeniul implicării sociale, Iulian Văcărean (poate că-l știți de la Limonada lui Iulian sau de la Femei pe Mătăsari) face alte proiecte frumoase.

Asociația Beneva, cea din care face parte Iulian, a derulat anul acesta proiectul ALEG SĂ ALEG, care și-a propus să găsească cele mai bune mijloace de abordare a tinerilor parcurgând împreună cu ei un altfel de drum – provocator, sub semnul alegerii și al exprimării prin artă.

Construit pentru două segmente de vârstă (clasele VI-VII și IX-X) și desfășurat pe perioada a doi ani școlari, proiectul a dat prilejul echipei Beneva să cunoască peste 1500 de elevi, cărora li s-au alăturat 150 de profesori și peste 150 de părinți, participanți la sesiunile de informare, la cele 11 reprezentații ale spectacolului de teatru și la vizionarea filmului – toate purtând numele ALEG SĂ ALEG, un nume transformat firesc de către aceștia într-un salut al generației lor.

Chestionați, analizați, studiați din interior, dar și din exterior, adolescenții au inspirat și dat ideea numelui – ALEG SĂ ALEG – pentru că alegerea, dorința și capacitatea lor de a decide, inteligența și maturitatea de care dau dovadă sunt garanția că singuri, atenți la ceea ce trăiesc, știu cum și ce alegeri să facă în situații limită.

Filmul ALEG SĂ ALEG

Construit pe ideea unui vlog, Cristian Robe este personajul principal care leagă între ele povești inspiraționale, în care îi putem urmări printre alții pe Adrian Despot, Cristina „Mongol” Stancu, Adi Iliescu, Liviu Chițu, Victor Manea, Andreea Borțun.

Mai multe despre ALEG SĂ ALEG pe www.aleg-sa-aleg.ro și pe pagina de facebook cu același nume.

Felicitări pentru implicare!

Photo by Zachary Nelson on Unsplash

Related Posts

Leave a Reply

Pin It on Pinterest