Evenimente

Unul dintre cele mai bune cursuri la care am fost se intoarce la Bucuresti

separator
Posted on / by Anca

In urma cu ceva ani, 9 mai precis, pe vremea cand eram la inceputurile explorarii mele in domeniul dezvoltarii personale, pe vremea cand sa mergi la cursuri nu era ceva firesc si existau cateva, pe care le numarai pe degete, am participat la un curs care a miscat multe in mine.

Este vorba despre Landmark Forum, despre care auzisem si citisem multe pana cand sa imi fac curaj sa particip la el. Ce m-a facut ca, in cele din urma sa spun da, a fost un articol in Decat o Revista, despre un tip care, dupa curs, invatase multe despre commitment si luase decizia de a se casatori si de a face ceva serios cu viata lui. Cred ca mi-a vorbit asta intr-un fel aparte despre ce poate face un astfel de curs, asa ca, desi studenta si cu putini bani la acel moment, am reusit sa pun bani deoparte si sa ma duc. La acel moment nici macar nu se mai organiza in Romania, asa ca am mers pana la Londra pentru el.

Ei bine, Landmark Forum se intoarce la Bucuresti in septembrie (20, 21, 22 & 24) si vreau sa va povestesc despre el, pentru ca, desi am fost de atunci la multe cursuri si workshop-uri, putine au avut impactul lui. Tin minte si acum ce am simtit in acele 4 zile de curs si cate lucruri am facut ca urmare a faptului ca am constientizat multe, foarte multe despre mine si despre mintea mea.

Ce mi-a adus Landmark Forum:

  • a fost prima mea expunere cu vulnerabilitate in fata unei audiente mari: in timpul sesiunilor poti veni in fata, la microfon, si poti vorbi despre o tema importanta pentru tine. Facilitatorul face coaching live cu tine si te ajuta sa ai noi perspective. Cateodata, simplul fapt ca recunosti ceva public are o mare putere. Alte dati, simti sustinerea oamenilor si apoi multi dintre ei vin in privat si iti spun: “am simtit si eu ce ai simtit tu. Stiu cum e”.
  • m-a ajutat sa spun adevarul: imi amintesc sesiuni cu oameni la microfon, care aveau secrete importante, convinsi in sesiune sa spuna adevaruri dureroase. Tin minte si acum o femeie care isi insela sotul de multi ani care, dupa aceasta sesiune, l-a sunat si i-a spus tot. Cumva, intri intr-o stare din care devine absolut necesar sa spui adevarul, realizezi ca orice ascunzi te otraveste si nu te lasa sa respiri
  • m-a convins sa iau legatura cu multi oameni cu care aveam lucruri neterminate si sa le spun, cu bunatate, ce am pe suflet. In timpul cursului am fost incurajati sa ne sunam parintii, prietenii, oamenii dragi si sa le spunem ce inseamna pentru noi si ce ne dorim de la acea relatie. Sa spunem daca ceva ne-a ranit, sa ne cerem iertare, sa spunem “te iubesc”, sa spunem “vreau o relatie reala cu tine” si multe alte lucruri pe care le tinem ascunse in noi, de teama respingerii
  • m-a facut sa realizez ca viata mea are extrem de multe lucruri bune si sa fiu recunoscatoare. De multe ori, fiind numai in capul nostru, avem impresia ca noua ni se intampla cele mai mari nenorociri. Ca suntem singurii carora li se pune in fata o astfel de provocare. Ca suntem anormali, de neiubit sau foarte singuri. Si asta e fals.
  • m-a invatat ca viata nu are un sens per se, ci ca noi suntem cei care ii oferim unul – imi amintesc si acum o sesiune spre final, in care o adolescenta se plimba de colo colo, ca si cand tocmai avusese o revelatie, spunand in continuu “there is no meaning”.

Taxa de curs este 500 euro și înscrierea se face cu o plata minima de 150 euro – restul poate fi platit oricand pana pe 26 august.

Poti afla mai multe pe site-ul lor si pe pagina de Facebook. Maine seara este si o seara deschisa, la care poti afla mai multe detalii.

 

Related Posts

Leave a Reply

Pin It on Pinterest