Echilibru / Revelații

Cadouri de Ziua Femeii, potrivite pentru femei deștepte

separator
Posted on / by Anca
Reading Time: 5 minutes

Săptămâna asta este o adevărată nebunie cu Ziua Femeii, de la cadouri altfel la experiențe gândite de companii pentru angajatele lor. Așa că m-am gândit ce mi-ar plăcea mie să primesc. Știind că sunt pasionată de dezvoltare personală și că investesc mult în asta, dar și că am cititoare după chipul și asemănarea mea, iată mai jos câteva idei care vor bucura o fată inteligentă:

Cărți smart

Am aici câteva recomandări dedicate femeilor, cu accent pe femei sau pe temele esențiale din viețile acestora. Prima autoare pe care o recomand cu drag este Brene Brown – toate cărțile ei sunt scrise ca urmare a unor studii sociale, iar temele abordate sunt extrem de actuale și intime, de la conexiune, nevoia de a aparține, curaj și vulnerabilitate sau rușine. Despre una dintre ele am scris și eu aici, “I thought it was just me but it isn’t”, o carte care abordează tema rușinii sau celelalte cărți ale ei – preferata mea este Rising Strong, o carte despre curaj și asumare. Pentru femeile leaderi puteți cumpăra Dare To Lead, doar că, fiind mai nou apărută, nu este tradusă încă. În România sunt traduse alte 4 titluri ale ei, deci aveți de unde alege.

Tot din categoria dezvoltare personală, mai am câteva recomandări: Magia Ordinii și Arta Simplității, despre care am scris aici, ambele despre cum îți poți crea o casă și o viață simple, de care chiar să te bucuri, iar dacă vrei să mergi și mai departe pe subiectul Minimalism, recomand acest curs de la Nosidebar.

Ca de la prietenă la prietenă, recomand alte două cărți care mie mi-au schimbat perspectiva despre relații – Femei care iubesc prea mult și Attached, despre stilurile de atașament (se poate lua de pe Amazon). Nu în ultimul rând, îmi place mult Gretchen Rubin, cea care a scris The Happiness Project, o carte minunată despre experimentul ei de un an despre fericire. Vedeți că are și un program derivat din Happines Project care sună foarte bine.

Am și 2 recomandări de cărți despre femei reale care au lăsat ceva în urmă, care merită citite și copiilor – Nesupusele și “Povești de seară pentru fete rebele”. Ambele prezintă poveștile unor femei incredibile, care au refuzat status quo-ul și care au luptat pentru visele lor, de la scriitoare, spioane, sportive, artiste de tot felul and so on. Nesupusele cu focus pe România, cea de-a doua pe femei din toată lumea. O lectură motivantă atât pentru noi, cât și pentru cei mici, abia aștept să le citesc nepoțelei Mia.

Zilele trecute am primit cartea Ea, nou apărută la Curtea Veche, despre feminism văzut prin ochii unor femei importante din România. Merită și ea.

Puteți cumpăra și vouchere de la Amazon (eu am primit asta de ziua mea și tare m-am bucurat!), dacă prietena voastră are kindle. Ceea ce mă duce la următoarea idee…

Un kindle, pentru e-books instant

Este una dintre cele mai bune investiții din ultimii 10 ani. Pentru o pasionată de citit, care vrea să fie la curent cu ultimele titluri apărute fără să aștepte luni sau chiar ani buni pentru traduceri sau livrări prin poștă (ce bătaie de cap!), pentru pasionatele de citit care nu vor să taie copaci pentru a citi sau nu mai au loc în bibliotecă, un kindle este un cadou absolut minunat. Dacă aș putea, le-aș lua tuturor prietenilor mei câte un kindle – să cumperi cărți doar dintr-un click, să primești cărțile scriitorilor preferați de cum le-au lansat, asta înseamnă să te bucuri de tehnologie pentru dezvoltare în 2019 🙂

person holding black tablet computer during daytime

Un abonament Audible, pentru cele mai noi cărți audio

Piața audio a explodat în ultimii ani, iar Audible a capitalizat foarte bine pe asta. Pentru pasionatele de audiobooks, care ascultă în mașină sau pe stradă, un abonament pe un an poate fi un super cadou (abonamentul costă 7.99 lire/lună după primele 3 luni care sunt gratuite și găsești aici cam toate cărțile recent apărute. Recomand cu mare drag podcast-ul lui Esther Perel, care este ca o fereastră în lumea complexă a cuplurilor de toate felurile – prezintă ședințe de coaching cu perechi pe care eu le-am absorbit, pur și simplu, înveți enorm din ele – Where Should We Begin.

Un abonament la Masterclass, platforma de cursuri premium cu oameni deștepți

Un cadou perfect pentru o pasionată de cursuri sau pentru cineva care vrea să-și diversifice hobby-urile, să se inspire pentru propria meserie creativă sau doar să ia pulsul unui domeniu total diferit. Găsiti aici Writing for Television cu Shonda Rimes (creatoarea Grey’s Anatomy), Fashion cu Marc Jacobs, Singing cu Christina Aguilera, Cooking cu Gordon Ramsey, Tennis cu Serena Williams. Poți avea acces la toate cursurile cu 880 Ron/an sau 440 ron/curs.

O ședință de plutit

Am mai scris despre beneficiile plutitului și cred în continuare că este o opțiune diferită pentru a te destresa și a te relaxa complet. Dacă ați mai fost la SPA, poate plutitul să fie ceva diferit și foarte, foarte util. Pentru mine, terapia prin plutire este o solutie perfecta dupa o săptămană agitată, dupa o discutie care ne-a consumat sau după o situatie pe care am întors-o pe toate părtile, fără vreo rezolvare. Starea pe care am simțit-o este absolut unică și am sa mă întorc la ea constant. Cu toții am visat că zburăm și cu toții am stat protejați 9 luni în pântecul mamei, cum ar fi să alegem să trăim conștient aceste senzații? Recomand cu drag Zen Float Spa.

float room

Workshop-uri de dezvoltare personală

Știți deja că sunt fană constelații familiale, iar Anca Maftei este un super facilitator, recomand cu drag pentru cine vrea sa-și pună în ordine viața și relațiile de familie următorul ei event. De asemenea, Hermitage Spiritual Hub este un loc în care se întâmplă multe evenimente din domeniul acesta, iar lista arată minunat pentru luna martie dans, yoga, meditație și chiar evenimente pentru femei. Și, nu în ultimul rând, ce ați zice de un curs de Feng Shui? Ioana Moga este foarte pasionată și știe cam orice îți poți dori. Sau un atelier de caleidoscoape cu Veronica cea luminoasă.

woman in infinity pool making heart hand gesture facing green leafed trees

Excursii în locuri cu energie deosebită

Pentru cine are bugete mai mari și o prietenă pasionată de călătorii și spiritualitate, un bilet în locuri cunoscute pentru încărcătura energetică deosebită pot fi super cadouri. Poate fi Bali și o ceremonie de Full Moon, o excursie în India cu Desiree sau, dimpotrivă, un trip mai aproape, chiar în România, la Sfinx sau la Sarmisegetuza, locuri recunoscute pentru încărcătura lor sacră. CEDA organizează niște tururi care se potrivesc perfect. Suntem Millenials și iubim mult experiențele, așa că să primești un bilet de avion chiar și până în Italia, ca să ajungi la Medjugorie, poate fi o idee neașteptată. Sau poți să-i iei un voucher la o companie aeriană (există la Wizzair, sigur există și la alte companii), pentru când vrea ea să plece într-un trip Solo.

woman near beige painted building

Un curs de Branding Personal

Dacă aveți o prietenă freelancer, una care își dorește să înceapă o afacere proprie sau oameni din mediul corporate care vor să învețe cum să-și facă vocea auzită, dați-mi un semn. În luna martie voi organiza o nouă sesiune de curs de Branding Personal, un curs care a fost foarte apreciat de cursanți în trecut. Chiar recent, unul dintre ei mi-a spus că, deși s-a dus și la alte cursuri de acest tip, tot acesta rămâne cel din care a învățat cel mai mult. M-am bucurat mult să aud, așa că vă aștept cu drag pe 25 și 27 martie 2019, de la 18.30 la 21.30.

Image may contain: 1 person, indoor

O ședință foto in ipostaze altfel, pentru femeia autentică din ea

Dincolo de momentele acelea în care avem nevoie de o fotografie profi și apelăm la un fotograf business, cred că noi, femeile, merităm și o ședință foto în ipostaze în care ne arătăm mai rar, dar există acolo, ascunse în noi. Pot fi nud sau senzuale, în diferite roluri, haine sau doar poziții, dincolo de banalele mâini încrucișate. Eu am fotografii făcute de Cristian Șuțu sau Ionuț Macri, dar merită ales și pe afinitatea fiecăruia cu un anumit tip de fotografie.

Image may contain: one or more people and indoor

Relax mode

Și am să închei cu 2 obiecte care să facă orice seară mai plăcută: lumânări din ceară de soia de la Cup&Candle, care miros minunat și țin mult. Plus lemn de Palosanto, care curăță camera și miroase frumos, un înlocuitor din America de Sud pentru tămâie și bețișoare perfumate.

Image may contain: candles

Dacă mai aveți sugestii, le aștept cu drag. Să vă bucurați de femeile din viața voastră!

 

 

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Pin It on Pinterest