Aveam o datorie despre ziua de evenimente si CSR de la AdRevolution, care mie una mi s-a parut cea mai interesanta. Am sa incerc sa scriu pe scurt, desi as avea foarte multe lucruri de spus.
Sesiunea 1 – Evenimente, cu Andrei Bortun, Diana Graepel si Andrei Toniuc.
Andrei Bortun a fost destul de direct si la obiect, spunand clar ca nu are prea multe oferte pentru juniori pentru ca nu are loc si timp, asa ca mai bine faceti-va o experienta intr-un ONG si veniti apoi cu rezultate concrete – ajuta mult, pentru ca oricum daca intri cu relatii si nu te place lumea, degeaba ai intrat:) E constient ca, din afara, BTL, evenimente par sexy si fun, dar nu e chiar asa. Pana la urma, ele rezolva niste probleme punand cap la cap niste resurse, aceeasi chestie ca si un organizator de nunti. Si inca una buna: industria de comunicare isi are clientii pe care ii merita, fiind la fel de pregatiti ca industria de comunicare, care a crescut pe banii lor. Fair enough.
Diana Graepel a vorbit profesionist cum o stim, despre faptul ca trebuie influentati oamenii care sunt lideri de grup si conectori, fiind din ce in ce mai greu sa fii relevant. Valoarea de brand e greu cuantificabila, partea aceea emotionala, ceea ce a spus si Andrei Bortun: mixul pune toate lucrurile intr-o galetusa, nu incercati sa le separati, pentru ca nu se poate.
Ok. Conferinta 2, si mai interesanta, despre CSR, cu Dragos Bucurenci, Dragos Dehelean si Razvan Crisan pe post de moderator. Cei 2 invitati au avut pareri diferite despre anumite subiecte, Bucurenci fiind gata gata sa plece la un moment dat. Razvan a facut fata cu brio rolului dificil care i-a fost incredintat, temperand invitatii si insistand cand acestia deviau (bravo Razvan, mi-a placut de tine!) Dragos D crede ca o companie este datoare fata de comunitatea care i-a dat puterea, ceea ce in Romania nu prea se vede, de aceea va urma o cadere, Bucurenci adaugand aici ca pentru unele companii CSR-ul e o modalitate de a ajunge in prime time fara a plati. Suntem departe de a fi niste consumatori responsabili, in comparatie cu Vestul, este nevoie de un public activ si care sa nu mai fie asa sceptic – in Romania se considera ca se face CSR doar de dragul imaginii, nivelul de incredere in aceste actiuni fiind de 2%. De aceea, o idee buna aici sa implicam publicul tinta al companiei in actiunile de CSR. In ceea ce priveste intrebarea: ce putem face pentru a stimula actiunile de CSR, Bucurenci spunea ca ar acorda mai multe facilitati fiscale si sprijin pentru actiuni de CSR. Totusi, nu pot companiile sa rezolve problemele unei natiuni, mi-a placut cand a spus ca l-ar pune la conducere pe CEO Unilever dar… nu e treaba lui:))
Dragos Dehelean a fost mai incisiv, spunand ca este nevoie si de forta legilor si de a lega decizia de vot de niste actiuni concrete intreprinse de candidati. In plus, companiile beneficiind de crestere economica, sunt datoare sa se implice, pentru ca se plang ca scoala nu pregateste suficient de bine oamenii.
O mare problema este ca nu putem merge foarte departe cu verificarea comportamentului responsabil al companiilor, pentru ca acestea nu pun rapoartele anuale obligatorii.
Dragos Bucurenci a incheiat cum nu se putea mai bine: fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!
Pentru a oferi cea mai bună experiență folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitivul dvs. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.