Free life

16 locuri zen unde poți lucra liniștit în Cluj

separator
Posted on / by Anca

Weekend-ul trecut am fost la Cluj, așa că am profitat de ocazie ca să caut locuri zen si misto, unde să poți lua și laptopul cu tine, preferabil și cu mâncare.

Când zic locuri zen, mă refer la locuri cât de cât liniștite, nu cu aglomerație mare, ca să poți crea, scrie, din astea d-ale artiștilor 🙂 Sunt înnebunită după ferestre, fac des poze de la vitrina care dă în stradă, așa că, multe dintre cele propuse de mine au așa ceva. Vibe frumos, geamuri mari, verdeață.

Așadar, iată-le: aștept si alte completări să mărim lista (pozele sunt luate de pe site-urile sau paginile lor de Facebook.

Meron

Este fratele lui Meron din București, liniștit și cu terasă frumoasă. Mie îmi place Meron pentru că are o identitate vizuală foarte bine definită, cu mesaje cool și vibe relaxat.

Foto – Instagram Meron și Anca

Che Guevara

Îmi place mult terasa interioară, e genul de loc central, cu super vedere dacă stai la terasa de afară, direct în Piața Unirii. Am mâncat un buger cu halloumi bun aici, iar fata care servește a fost foarte drăguță.

Foto: Anca

Bujole

Pe site-ul lor scrie asa (și mi-a plăcut):

Traieste experiența Bujole cu toate simturile. Pășește în sufrageria celui mai bun prieten și simte-te ca acasă. Ocupă loc la masă și savurează o cafea de origine unică, un preparat culinar cu arome autentice sau un vin de soi. Intră în dialog cu echipa noastră și lasă-te fascinat de povestea acestui loc unic.

Foto: Facebook Bujole

Livada

Îmi plac pastele aici, cât și design-ul cool și minimalist. Iar vara terasa este superbă!

Foto: Facebook Livada

Roots

Este locul meu favorit pentru mic-dejun, mi-am făcut un obicei să vin aici să mănânc ouă cu somon, brânză și avocado și, la final un brownie. E destul de inghesuit, dar locurile de la geam sunt misto și au vedere chiar în centru.

Foto: Anca si Facebook Roots

Yolka

E frumos pentru că are elemente artistice și inspirate din natură – un perete verde, un tavan pictat, un candelabru “rădăcină”, mult lemn și ferestre mari. Pentru un iubitor de natură e un loc tare reușit 🙂

Foto: Facebook Yolka

Samsara

Un loc bun pentru vegetarieni, cu o terasă veselă și colorată. Recunosc că mancarea nu m-a dat pe spate, dar vibe-ul e mișto.

Foto: Facebook Samsara

Mint Bistro

Aici am mâncat niste paste negre foarte bune și era chiar liniștit când am fost.

Foto: Facebook Mint

Toulouse

Când am fost prima dată în Cluj să mă întâlnesc cu un om de-al locului, aici am fost. Are un iz vintage, dar spune multe și despre Clujul mai vechi.

Ceramic Cafe

Un loc atipic și foarte frumos, un atelier de creație unde poți picta pe ceramică, cu pensule fără plumb sau alte lucruri nocive. Pleci la final cu creat=ția, așa că e fun 🙂

Foto: Facebook Ceramic

Koffer

Este un local tip bookstore-coffee shop, cu touch unguresc. Iar cafeaua e lăudată de toată lumea.

Foto: Facebook Ceramic

Cafenoar

Cafeaua la masculin, cum își spun ei, un loc cosy și prietenos.

Foto: Facebook Cafenoar

Zama

Îmi place mult decorul lor și are și mâncare bună. De pe site-ul lor:

Bucătăria tradițională transilvăneană adusă în secolul XXI. O combinație irezistibilă de vechi și nou, de culoare, savoare și multe bunătățuri. Zama e locul în care Transilvania are gust. Unul bun de tot.

Foto: Facebook Zama

Baracca

Ăsta e mai restaurant, nu e chiar cafenea de lucrat pentru freelancers, dar mâncarea e foarte bună 🙂

Foto: Facebook Baracca

Casa Boema

Aici n-am fost, dar știu ca mâncarea e buna, așa mi-au zis localnicii 🙂

Foto: Facebook Casa Boema

Klausen Burger

Ce e deosebit la acest loc este faptul că este o terasă rooftop cu o super vedere asupra Clujului. Merită mers măcar o dată pentru asta și pentru burgerii foarte gustoși.

Foto: Facebook Klausen Burger

Voi mai aveți și alte recomandări? Le aștept cu drag în comments! 🙂

Related Posts

8 Comments

Leave a Reply

Pin It on Pinterest