Echilibru

Am facut un nou pas spre naturalete la cursuri de cultivare a feminitatii si dans chinezesc

separator
Posted on / by Anca
china lampioane
Reading Time: 3 minutes

„Fata Pretioasa” mi-a sunat misterios si atragator si am simtit ca e si pentru mine. Asa ca m-am inscris la acest curs de TAIYIN – Arta Modelarii Feminine, din cadrul Academiei de Arte Asiatice – Artasia.

Timp de 3luni, alaturi de Olivia, o facilitatoare extrem de blanda, rabdatoare si delicata, am facut primii pasi in lumea TAIYIN – asa se numeste in China practica de transformare interioara a femeii.  Termenul TAIYIN este format din doua cuvinte „TAI” care inseamna maret, suprem si „YIN” care se traduce prin subtil, ascuns, feminin. Astfel, in traducere libera,Taiyin inseamna „Supremul feminin”,sau cu alte cuvinte, nivelul cel mai inalt in intelegerea naturii feminine.

 

Asadar, o data pe saptamana, timp de o ora, m-am surprins facand o multime de miscari delicate, nuantate, asa numitele miscari „de separare”, proprii „Fetei Pretioase”, care este una dintre cele 3 tipologii feminine din TAIYIN (celelalte doua sunt „Fata Misterioasa” si „Fata Imaculata”), precum si miscari de dans chinezesc, specifice tipologiei „Fata Pretioasa”. In Taiyin, se considera ca fiecare femeie are dominanta una dintre aceste 3 tipologii, pe care o descoperi lent, prin practica, exersand miscarile specifice fiecareia din cele 3, dar si analizandu-ti forma si structura corpului. Pentru mine a fost ceva cu totul nou si surprinzator sa vad ca pot realiza usor miscari ce permit constientizarea separata a zonei capului fata de zona trunchiului, sau ca pot face diverse miscari de rotire a zonei bazinului sau a zonei pieptului fata de axa coloanei vertebrale. Atunci cand iti constientizezi corpul pe segmente, sunt activate resurse de care nici nu stiai!

Desi niste miscari fine, nu erau niciodata simple si trezeau in interior o adevarata furtuna – nu de putine ori m-am trezit ca inima imi batea foarte tare , semn ca energia fusese pusa in miscare, focul interior trezit, sau incepeam sa casc –  corpul se relaxase. Corpul este punctul de start, spun chinezii, avand grija de el, mentinandu-l la un nivel optim, toate celelalte decurg firesc. Emotiile devin gestionabile, mintea devine mai clara.

Si energia locului este deosebita si contribuie la aceasta stare de bucurie si intoarcere la propria natura feminina.

 

 

 Conform invataturii Taiyin, “avem nevoie de o educatie personalizata, in sensul cresterii si cultivarii propriei feminitati, tinand cont de modelul interior unic, specific fiecareia, dat de combinatia Tipologie-Arhetip-Personalitate. E important ca educatia, care pleaca de la influenta parintilor si apoi a profesorilor, sa se suprapuna incarcaturii genetice, predispozitiilor naturale. Corpul poate fi modelat, e controlabil si este resursa noastra cea mai de pret. El pune in miscare totul si are propria inteligenta, inclusiv interioara, pe care o percepem mult mai rar. O fetita poate sa se exprime usor prin limbaj corporal, are naturalete, predomina mult instinctul la acea varsta”. Da, cat de valoroasa ar fi pentru orice fetita o astfel de indrumare!

Pe langa cursurile saptamanale de Taiyin,  poti apela si la lectii private, pentru a primi ghidare personalizata in aflarea modelului propriu.  Daca simti ca nu te  regasesti in ceea ce faci, sau simti anumite tensiuni  in viata de zi cu zi, o astfel de ghidare te poate ajuta sa-ti aliniezi viata cu modelul propriu,  si sa te apropii de esenta ta, prin practica.  Ma gandeam: cat de mult mi-as fi dorit sa aflu de ei pe la 20 si un pic de ani, cand eram asa de confuza si nu intelegeam de ce simteam ceea ce simteam si nu-mi gaseam locul nicaieri…

Per total, dupa 3 luni, ma simt extrem de flexibila si  imi pot undui corpul in moduri absolut minunate,. Cursul a fost o gura de aer proaspat, de calm si pace, fata de viata agitata de fiecare zi.

Noile module de Taiyin din cadrul Artasia au  demarat in luna septembrie si puteti alege dintr-o programa variata de cursuri, aferenta Anului Academic 2017-2018, astfel:

http://www.artafeminitatii.ro/cursuri-bucuresti/

Cursuri Bucuresti

 

 

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Pin It on Pinterest