Echilibru

De ce imi place la nebunie sa fiu femeie

separator
Posted on / by Anca
Reading Time: 4 minutes

Mult timp m-am simtit ca un barbat deghizat in misiune. Mult mai cool mi se pareau trasaturile masculine, pe care le-am adoptat inconstient si cu o oarecare mandrie pana la un punct.  Si apoi, dupa multe discutii, intrebari, cautari, realizari … mi-am dat seama ca sunt in terenul gresit. Si am inceput sa explorez energia feminina. Ce inseamna pana la urma o femeie adevarata? Care e puterea ei reala?

Drumul meu spre feminitate n-a fost in niciun caz unul lin si fara impotmoliri. Din contra, pana in urma cu ceva timp, nu prea ma simteam onorata sa fac parte din lumea femeilor, pe care le vedeam slabe, chinuite sau profitoare si superficiale.

Multi ani m-am facut ca nu sunt de acolo, dar, alunecand in aceasta calatorie care m-a captivat, ca doar feminin imi curge prin vene si asta mi-e adevarata natura, am gasit o multime de comori pe acest teritoriu delicat. Nu ca masculinul nu le-ar avea pe ale lui, insa despre asta, intr-un alt episod 🙂 Pe zi ce trece descopar tot mai multe motive sa fiu onorata ca m-am nascut femeie, sa admir tot mai mult femeile din viata mea, sa ma inclin cu respect in fata acestei energii creatoare de viata. Si cred, dragelor, ca avem o gramada de daruri ca femei, nu sunteti de acord?

De ce imi place la nebunie ca sunt femeie?

Pentru ca energia feminina este energia creatoare, care da viata. Oricine, oricat de important sau necunoscut a fost nascut de o femeie. Iar asta nu poate fi egalat cu absolut nimic.

Pentru ca a fi femeie inseamna sa plutesti printre emotiile tale. Inseamna sa fii deschisa la a experimenta mereu alte si alte emotii si esti deja obisnuita cu haosul care rezulta de aici 🙂 Noi suntem mai mult in inima si mai putin in minte, iar asta ne ajutam sa ne conectam la esenta noastra. Puterea inimii este absolut incredibila, campul magnetic creat de ea ne ajuta sa atragem lucrurile pe care ni le dorim.

Pentru ca suntem delicate si sensibile. Pentru ca suntem conectate la inima, suntem atente la sentimentele celorlalti, avem intuitia alaturi de noi, care ne sopteste cand ceva s-a intamplat. O femeie lucreaza pe niveluri extrem de subtile, pentru ca stie acele limbaje secrete 🙂 Uneori, delicatetea poate fi subestimata, eu am facut asta cu siguranta – insa este o mare putere.

Pentru ca ne dorim extrem de tare sa evoluam si suntem dispuse sa facem munca necesara. Daca mergi la aproape orice workshop de dezvoltare personala, fie el yoga, meditatii, tantra, cursuri, trainings, orice imi vine in minte, mai multe sunt acolo femeile. Entuziasmate, curioase, dornice sa se cunoasca pe ele, sa devina mai bune, sa se vindece de traume vechi. Ne pasa de cresterea noastra, vrem sa investim in asta, muncim cu adevarat pentru asta. Si se simte. Noi suntem mult mai deschise, avem curaj si, usor, usor, ii influentam si pe barbatii nostri sa-si puna intrebari noi.

Pentru ca suntem atat de puternice si avem o capacitate absolut incredibila de a indura si de a depasi suferinte extreme. Cand citesc prin ce trec femeile in anumite colturi de pe glob, cate lacrimi varsa, cat de multa durere traiesc in fiecare clipa, ma intreb de multe ori unde mai incape. Cum de se poate mai tare si mai tare, mai greu, si mai greu. Momentan, la nivelul planetei, femeile sunt supuse in continuare multor torturi, nedreptati si opresiuni. Si rezista. Si rezista. Iar unele chiar lupta inapoi, in situatii limita, in care risca sa primeasca un glont in cap doar pentru ca au deschis gura. Wow!

We try harder. De multe ori, trebuie sa dovedim mai intens si mai des si cu mai multe argumente ca suntem capabile de unele lucruri. Si ne consuma multe, multe resurse, ne consuma nervi, ne consuma energia si, mai ales, ne consuma pe interior. Suntem sufletiste, ne luptam pentru ceea ne dorim si nu ne dam batute.

Pentru ca avem o capacitate extraordinara de a ierta. E nevoie de o inima deschisa si de multa bunatate si acceptare pentru a putea ierta violenta, cruzimea si nedreptatea pe care le traiesc anumite femei. Fiecare dintre noi a admirat la un moment dat puterea de a ierta pe care o femeie a avut-o, fie ea mama, bunica, o sora sau o prietena. Desi trecuse printr-un moment extrem de greu, desi fusese foarte ranita de un barbat sau chiar trecuse printr-un abuz major. Si nu e vorba doar de lucruri mari, ci si de cele mai mici. Eu n-am apreciat asta mult timp si am ales teritoriul printesei razboinice, care se lupta pentru tot, apara fiecare milimetru si nu lasa de la ea niciodata. Acum inteleg ca iertarea este ca un balsam care ne vindeca in primul rand pe noi si apoi si pe ceilalti.

Pentru ca o femeie poate transforma o casa intr-un camin prin caldura si grija. Din cele mai vechi timpuri femeia e cea care avea grija de adapost, pe care il infrumuseta, il ingrijea si ii aducea suflet. Chiar daca in ziua de azi femeile muncesc si au mult mai putin timp pentru casa, mi se pare in continuare minunata abilitatea de a decora casa intr-un mod simplu, dar rafinat si cosy, dar si calitatea de a crea o atmosfera intima si calda pentru el sau pentru familie.

Pentru ca suntem intelepte si vizionare. In timpuri stravechi, femeile se adunau impreuna in momente cheie ale lunii, la Luna Plina sau Luna Noua, in timpul menstruatiei sau cu alte ocazii sacre. Aveau propriile ritualuri, aveam puteri magice si clarviziune si le foloseau cu intelepciune pentru poporul lor. Se puteau conecta cu Mama Pamant si cu Luna si le puteau descifra tainele. Avem si acum aceste talente, doar ca am uitat de ele si nu ne-a invatat nimeni sa le folosim. Daca esti curioasa, citeste despre asta, te va uimi ce vei descoperi!

Pentru ca suntem frumoase si avem grija de stralucirea noastra. Femeile sunt o placere pentru ochii barbatilor si suntem fascinante prin tot acest ritual prin care trecem zi de zi, pentru a ne pastra aceasta frumusete despre care invatam, in timp, ca nu e doar despre gene lungi, piele fina si unt de corp hidratant. Lumina de pe chipul unei femei vine mai ales dintr-o relatie buna cu noi, asa ca, in timp, invatam sa avem grija de noi si sa ne rasfatam. Imi plac tare mult femeile care se rasfata, orice ar insemna asta pentru ele, de la bai fierbinti cu sare la masaje cu pietre de jad, o pereche de pantofi sau fugit intr-o vacanta neplanificata.

Ladies, va doresc sa va iubiti voi pe voi si sa nu uitati niciodata de aceste daruri extraordinare, care va stau oricand la dispozitie! Happy International Women Day! 🙂

Related Posts

Leave a Reply

Pin It on Pinterest