Curaj & motivație / Echilibru / Revelații

De ce este relatia cu tine cea mai importanta relatie din viata ta

separator
Posted on / by Anca
Reading Time: 3 minutes

Toate relatiile din jur sunt o reflexie a relatiei tale cu tine insuti“. O idee care ma urmareste de ceva timp si pe care incerc sa o patrund tot mai mult cu fiecare zi. E unul dintre marile adevaruri pe care, daca le intelegi si le accepti, iti poate transforma intreaga viata.

Am citit la un moment dat intr-o carte ca tot ceea ce ne fac altii, facem si noi altora sau/si noua insine. Te agreseaza cineva? Cu siguranta si tu agresezi alti oameni si te agresezi si pe tine. Ai colegi pe care nu te poti baza? Asa sunt si in relatie cu ei insisi. Ai un parinte extrem de critic? Poti fi sigur ca e la fel si cu el insusi sau poate chiar mai rau. Oamenii din jur functioneaza ca niste oglinzi pentru tine. In momentul in care schimbi relatia cu tine, se schimba si relatia cu ceilalti oameni. “Toate relatiile din jur sunt o reflexie a relatiei tale cu tine insuti“.

De la relatia cu tine insuti porneste viziunea ta despre oameni si despre lume. In functie de increderea pe care o ai in tine, vei atrage sau nu lucrurile pe care ti le doresti in viata. Crezi despre tine cele mai urate lucruri? Crezi ca nu esti suficient de bun, te biciuiesti constant? Relatia cu tine si credintele despre cine esti sunt ca un filtru prin care ii vezi si pe ceilalti – ti se va parea, automat, ca si ei cred ca nu esti suficient de bun sau orice alta convingere negativa ai despre tine. Te simti neimportant? Asa te vor trata si ceilalti. Te consideri o fiinta lipsita de imaginatie? Asta vor crede si ceilalti despre tine. Si tot asa.

Fiecare dintre noi vine singur pe aceasta lume si va pleca singur. Cu adevarat, numai pe tine te ai. Este un adevar pe care, daca il privim drept in fata, nu ne mai sperie atat de mult. Ce simti tu, nu mai simte nimeni. Nimeni nu te poate scoate cu adevarat dintr-o situatie grea, doaar tu poti face asta. Tu trebuie sa gasesti puterea, iar ea este numai in tine. Atunci cand realizezi aceasta singuratate a fiintei umane, iti dai seama si cat de important este sa construiesti o relatie buna cu tine. Ce fac cei dragi atunci cand te ajuta sa te ridici e doar sa-ti aduca aminte cine esti tu si ce putere imensa exista in tine.

Nu ai putere, in mod real, asupra nimanui. Singura persoana pe care o poti salva esti tu. Nu poti controla vietile altora si nu este locul tau sa ii salvezi pe altii. Daca intri in rolul de salvator pentru alti oameni, esti intr-un scenariu de dependenta – nu foarte sanatos. In realitate, fiecare poate fi numai propriul sau salvator si nimic altceva. Vrei sa faci o schimbare? Fa-o cu tine si serveste ca exemplu pentru ceilalti. Oamenii vor recunoaste intotdeauna o vibratie inalta, inima le este ghid in fiecare moment si te vor urma atunci cand vor fi pregatiti.

Atunci cand reusesti sa gasesti bunavointa pentru tine, vei gasi si pentru ceilalti. Atunci cand te vei putea trata cu bunatate si intelegere, vei putea face asta si pentru cei dragi. Atunci cand vei intelege si vei accepta partile mai putin luminoase din tine, vei putea sa le accepti si in ceilalti. 

In interior este tot ce ai putea avea nevoie vreodata. Doar ca nu stii asta inca, pentru ca nu ai avut curaj sa te uiti acolo in interior. Toate ideile care au existat vreodata, au aparut din acea intelepciune sublima pe care o accesezi doar atunci cand mintea tace, iar tu te cufunzi in tine. Curajul, puterea, iubirea, pacea, orice altceva ai cauta in exterior, sunt toate acolo. Opreste zgomotul, inchide laptop-ul, pune telefonul pe silent. Fii curios si vezi ce se ascunde inauntru. Ai sa fii surprins/a.

Nu mai fugi de tine si nu te mai speria de partile care nu-ti prea plac. Ofera-ti timp sa te cunosti si sa afli ce se intampla in interior. Acorda atentie emotiilor tale si nu le ascunde sub pres pe cele care ti se par nepotrivite sau urate. Patrunde adanc in amintirile tale dureroase de copil si incearca sa intelegi ce a fost acolo, ce a creat scutul de protectie de astazi, pentru a putea renunta la el. Intreaba-te constant: “cum ma simt acum?” si urmeaza-ti intuitia atunci cand iti spune sa nu mergi intr-un loc sau sa inchei o relatie. Fa-ti o prioritate din a petrece timp cu tine. Pune-te pe tine pe primul loc. Construieste o relatie de acceptare si iubire cu tine. Fii constient/a de frumusetea ta! Daca faci asta, restul vor veni de la sine.

Asa ca, ce ar fi sa te scoti la o cafea? 🙂

“Toate relatiile din jur sunt o reflexie a relatiei tale cu tine insuti”.

Related Posts

2 Comments

Leave a Reply

Pin It on Pinterest